Dezvoltarea personală a copilului

Dezvoltarea personală a copilului
  • 2022-06-23
  • 270

Dezvoltarea personală a copilului

     Dezvoltarea personală a unui copil este un proces de formare a calităților, valorilor, credințelor, viziunii asupra lumii, relații cu lumea externă și internă. Acest proces durează toată viața, dar cea mai activă formare are loc în perioada preșcolară. Dezvoltarea personală a unui preșcolar este imposibilă în afara societății. Copiii sub 2 ani au nevoie doar să comunice cu adulții, până la vârsta de 3-4 ani ei dezvoltă activități de joacă, care până la vârsta de 5 ani se transformă în jocuri de rol. Dacă limitați cercul de comunicare doar la adulți, atunci unui copilului îi va lipsi comunicarea socială, va exista o frică de copii, un atașament excesiv față de părinți.

       Procesul de dezvoltare

Copilăria este cel mai bun moment pentru dezvoltarea personalității. Psihologii oferă sfaturi despre ceea ce trebuie evitat atunci când comunicați cu un copil:

- Manifestări ale solicitărilor excesive

- Control constant

- Presiuni și solicitări de a îndeplini sarcini imposibile

Pentru dezvoltarea cu succes a unei personalități, este important să luați în considerare următoarele sfaturi și îndrumări:

1. Crearea condițiilor pentru formarea unui sentiment de securitate, încredere în sine.

2. Dezvoltarea înțelegerii că copilul este auzit, că părerea lui este importantă, că el participă la viața familiei.

3. Asumarea responsabilității pentru acțiunile și cuvintele tale.

4. Formarea abilităților comportamentale în societate.

5. Creșterea respectului față de bătrâni.

6. Dezvoltarea abilităților de stabilire a obiectivelor, planificare, prioritizare.

       Concluzie

     Dezvoltarea deplină este posibilă doar în societate. La centrul nostru de dezvoltare timpurie „Smile Kids”, copiii învață engleză și se distrează în grup cu alți copii. Dezvoltarea personal emoțională a copilului are loc cu participarea cadrelor didactice, din atenția cărora nu scapă niciun detaliu. Un profesionist va vedea imediat cu ce atitudine copilul abordează sarcinile, se formează în el un optimist sau un pesimist, va discuta cu părinții săi pe această temă și va face tot ce îi stă în putere pentru a-l face pe copil să se simtă confortabil. Vă așteptăm cu drag!